89600, Мукачево, вул. Миру 37

Замовити дзвінок
(095) 03-111-05

Дослідження крові на гормони

Гормони обумовлюють всі біохімічні процеси в організмі — зростання, розвиток, розмноження, обмін речовин. Гормони, речовини діють в дуже малих кількостях на певні органи або клітини, надаючи величезний вплив на весь організм.

Перебуваючи в крові, вони розносяться по всіх органах і тканинах, викликаючи певний біологічний ефект. Спільні дії гормонів і нервової системи дозволяють працювати організму як одне ціле, завдяки механізму зворотного зв’язку відповідних органів.

iv5941

У тварин існує велика кількість ендокринних (гормональних) захворювань, тому аналіз рівня гормонів в крові є невід’ємним етапом у діагностиці цих захворювань. Крім простого визначення концентрації гормонів у крові, для постановки діагнозу, ряду захворювань необхідні спеціальні функціональні проби. Тільки незначна кількість гормональних захворювань може бути виявлено після визначення базового рівня гормону в крові тварини. Спеціальні проби дозволяють оцінити функцію тієї чи іншої залози внутрішньої секреції, пригнічуючи або стимулюючи її роботу за допомогою спеціальних препаратів. Визначаючи концентрацію того чи іншого гормону до і після введення препарату, можна робити висновки про недостатність або гіперфункції залози.

Будь якій хворобі притаманні свої певні симптоми, багато з яких залежать від індивідуальних особливостей організму, але кожен власник повинен знати основні характерні ознаки, при яких показано гормональне обстеження. Це полідипсія і поліурія (збільшення спраги і сечовипускання), зміна апетиту, ожиріння або втрата ваги, безпліддя. При багатьох гормональних розладах з’являються вогнища облисіння, часто шкіра темніє, погіршується якість шерсті. Як правило, ці симптоми розвиваються довго, оскільки хвороба має хронічний перебіг.

У собак найчастіше зустрічаються такі ендокринопатії (гормональні розлади), як гіпотиреоз, синдром Кушинга, адренокортіцізм, цукровий діабет, полікістоз яєчників.

У кішок — цукровий діабет, гіпертиреоз.

У тхорів — адренокортіцізм.

bloodtest

При проведенні ендокринологічного обстеження потрібно пам’ятати про те, що рівень гормонів в крові залежить від різних зовнішніх впливів і змін в організмі, тому важливо правильно підготувати тварину перед здачею аналізів. Здавати аналіз крові на гормони необхідно вранці строго натощак. Між останнім годуванням і взяттям крові повинно пройти не менше 8-12 годин. Також, необхідно виключити сильні фізичні навантаження і стрес. Для того щоб результати аналізів гормонів були максимально достовірними, порадьтеся з лікарем і дотримуйтесь його рекомендацій, оскільки для деяких видів досліджень необхідна спеціальна підготовка.

Гормональні дослідження необхідні лікарю для отримання важливої ??інформації про стан здоров’я Вашого вихованця. Підвищений або знижений рівень гормонів в крові провокує збій у роботі залоз внутрішньої секреції, що призводить до неправильного функціонування окремих органів і систем або порушення різних фізіологічних процесів. Визначення цих порушень за допомогою спеціальних лабораторних тестів дозволить лікарю вибрати потрібне лікування.