89600, Мукачево, вул. Миру 37

Замовити дзвінок
(095) 03-111-05

Вакцинація кішок

Перший раз вакцинація кішок відбувається у віці 8-9 тижнів полівалентної вакциною, наприклад, Nobivac Tricat Trio, з наступною ревакцинацією через 3-4 тижні, тією ж вакциною і вакциною проти сказу Nobivac R.

Так само добре себе зарекомендували вакцини Феровакс, Леукорефелін і Квадрікет

Наступні вакцинації протягом життя тварини проводяться 1 раз на рік.

vakcinaciya-koshek

Дорослих тварин вакцинують один раз на рік щорічно.

Активний імунітет виробиться не раніше ніж через 10 днів після моменту вакцинації, в цей період необхідно ретельно стежити, щоб тварини не переохолоджуватися, не можна гуляти з ними на вулиці, не рекомендується їх мити

Якщо контакт з хворою твариною вже відбувся або захворювання перебуває на початковій стадії розвитку, то можливе застосування гіперімунних сироваток. Сироватка — це готові антитіла до вірусних захворювань собак і кішок; вона забезпечує пасивний імунітет строком на 2 тижні.

Правила вакцинація кішок:

  1. Вакциновані можуть бути тільки клінічно здорові тварини.
  2. За 10 днів до вакцинації необхідно провести дегельмінтизацію, оскільки гельмінти виділяють токсини, що ослабляють імунну систему і роблять вакцинацію неефективною.
  3. Вакцинацію (особливо першу вакцинацію) повинен проводити ветеринарний лікар у клініці, так як не виключені такі негативні дії вакцин, як різні алергічні реакції, аж до найтяжчих станів анафілаксії. Тому для профілактики і захисту від цих наслідків попередньо перед щепленням застосовують який-небудь з протигістамінних препаратів (димедрол, супрастин, тавегіл).